KISA...KISA...

KISA...KISA...


TEKNOLOJİYİ TAKİP EDİYORUZ

ZORLU'DAN YENİ ŞİRKET AÇIKLAMASI

Zorlu, güneş enerjisi konusunda "Zorlu Solar Enerji Tedarik ve Ticaret Anonim Şirketi" adıyla yeni bir şirket kurdu.

HEPSİBURADA, MODA KATEGORİSİNİ HİZMETE SUNDU

Müşterilerine 27 farklı kategoride 1 milyon ürün sunan alışveriş sitesi, ürün kataloğunu moda markalarıyla güçlendiriyor. "Hepsi Moda hepsiburada" sloganıyla müşterilerinin karşısına çıkan hepsiburada.com, dünyanın ve Türkiye'nin ünlü markalarını moda sayfalarında müşterileriyle buluşturacak.

4.5 G'DE KOTAYA DİKKAT

1 Nisandan itibaren Türkiye’nin %40'ında devreye girecek olan 4.5 G teknolojisi ile akıllı telefonumuzda bu gün 10 dakikada indirdiğimiz bir yazılımı 30 saniyede indireceğiz. Ancak bu kolaylık yüzünden kotaların aşılması ve yüklü faturalar ödenmesi gündeme gelebilir. Telefonlarımızdaki "veri sınırlama" bölümündeki ayarlara dikkat etmeliyiz.

OTOMOTİVDE SON YENİLİKLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI



ABD'nin New York kentinde başlayan 116. Uluslararası Otomobil Fuarı'nda son model araçlar görücüye çıktı. 40'tan fazla otomobil firmasının 2016 model araçlarının sergilendiği fuar, 3 Nisan'a kadar otomobil severlerin ziyaretine açık kalacak.

 


MUĞLA, GIDA DEVLERİNİN PEŞİNDE



Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Muğla'da bir OSB yok. MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, "Gıda ihtisas OSB kuruyoruz. Büyük üreticilerle görüştük. 10-15'inin yatırım niyeti var" dedi.

Muğla, turizmle anılan bir kent. Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Milas… Doğal, tarihi, kültürel servet açısından şanslı, istisnai bir il. Ekonomisi de doğal olarak turizm ve hizmet sektörüne dayanıyor. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, bu servete dikkat çekmek için, “Bizim ilimizde olan tarihi, kültürel miras zenginliği birçok ülkede yoktur” diyor. Bu açıdan ilin çekiciliğini artırmak için bazı projeler üzerinde çalışılıyor. Önemli bir haber, OSB’si olmayan Muğla’da şimdi bir gıda ihtisas OSB kuruluşu için çalışma var. Bin dönümlük bir arazi ayarlanmış. Türkiye’nin en büyük gıda üreticilerinin kapısı çalınmış. 10 – 15’inin yatırıma istekli olduğunu söyledi MUTSO Başkanı Karakuş, “Bütün OSB’ye 50 civarında yatırım olabilir” dedi.

 

(Kaynak: dunya.com)


---------------------------------------------------------------------------------------------------

BODTO 9. BOAT SHOW FUARINDA



İstanbul CNR Expo’da 13-21 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Boat Show Fuarı ziyarete açıldı.

Fuarda Bodrum'u 2006 yılından beri olduğu gibi bu yıl da BODTO temsil ediyor.

Açılış günü Bodrum'u (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, Meclis Üyesi Toros Demirdöven ve BODTO Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Dinç ve Erdem Ağan temsil etti.

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

FACEBOOK HEDEF KOYDU!


 

 

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg hedefleriyle ilgili bir açıklamada bulundu.

 

Dev sosyal ağın CEO’su Mark Zuckerberg kutlama etkinliğinde hedeflerle ilgili bir açıklama yaptı. USA Today’in haberine göre Mark Zuckerberg, 2030 yılında 5 milyar kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Bu 2030 yılında tüm dünyadaki insanların %60’ının Facebook kullanacağı anlamına geliyor. Çünkü 2030’da insan nüfusunun 8.5 milyara ulaşması bekleniyor. Mark Zuckerberg yaptığı konuşmada, “Herkesi birbirine bağlamak istiyoruz, bunun için de tüm dünyadaki hükümetlerle ve farklı şirketlerle partnerlik anlaşması yapacağız” dedi. Halihazırda Afrika’ya internet getirmek için uğraşan Facebook, Internet.org projesiyle birçok ülkede yeni Facebook kullanıcısı kazanmayı başarmıştı.

 

(Kaynak: dunya.com)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TURİZMİN KREDİ BORCU 41.3 MİLYAR TL

 



 

Turizm sektörünün kullandığı sektörel kredi stoğu 2015 sonunda 41,3 milyar TL'ye ulaştı.


Türkiye ekonomisinde sektörlerin banka ve finans kuruluşlarından aldıkları sektörel kredilerin hacmi geçen yıl 632 milyar TL'ye ulaştı. Turizmdatabank.com'da yer alan bilgilere göre, toplamda % 6,5 pay alan turizm sektörü kredileri de 41,3 milyar TL oldu. Türkiye'de alınan kredilerden vadesinde ödenemeyen ve takibe alınan sektörel kredilerin miktarı da 17,8 milyar TL'ye ulaştı.

 

(Kaynak: turizmdebu sabah.com)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BODRUM SKAL’DA KARACALAR DÖNEMİ




Uluslarararası Skal Dernekleri Federasyonu üyesi Bodrum SKAL Kulübü’nün yeni dönem başkanı Milta Marina A.Ş. Genel Müdürü Ömer Karacalar, görevi Hasan Karadeniz’den devraldı.

Bodrum Doria Otel’de düzenlenen törende Uluslarararası SKAL Dernekleri Federasyonu üyesi Bodrum SKAL Kulübü’nün dönem başkanı Arya Yatçılık Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karadeniz, bayrağı Bodrum Marina Müdürü Ömer Karacalar’a devretti.

1991 yılında kurulan Bodrum SKAL Kulübü’nün gönüllülük esasına göre belirlenen ilk başkanı Mümtaz Göktepe’nin de katıldığı toplantıda, geçmiş dönem başkanları ve Türkiye SKAL Federasyonu dönem başkanı Can Akşit de hazır bulundu.

 Görevi Ömer Karacalar’a devreden Hasan Karadeniz, Bodrum SKAL’ın faaliyetleri hakkında bilgi vererek “Türkiye genelinde 17 kulübümüz var. Türkiye’de turizmin gelişimi üzerine toplantılarımız oluyor. Her yıl da uluslararası toplantılara katılıyoruz” dedi.

Bodrum SKAL’ın yeni dönem başkanı Ömer Karacalar ise “Yaşanan sıkıntıları aşmak için iç pazara yönelik çalışmalar yapacağız. Bu krizi nasıl aşarız diye yeni fikirler oluşturacağız. Ve bunu tüm üyelerimiz ile birlikte yapacağız. Hedefimizi iyi tespit edip, turizmde yaşanan bu dar boğazı aşmaya çalışacağız” dedi.

SKAL Yönetim Kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu:

Tayfun Akdeniz Başkan Yardımcısı

Nazım Hakan Gürsoy Başkan Yardımcısı

Elvan Toperi Genel Sekreter

Sinan Durukan Sayman

Ayşe Özer Üye

Mesut Durateymur Üye

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------

TÜRK TELEKOM, GÜÇLERİNİ TEK MARKA ALTINDA BİRLEŞTİRDİ

Avea ve TTNET markaları, "Türk Telekom" tek markası altında bir araya geldi.



Türk Telekom, mobil, internet, ev telefonu, TV ve kurumsal servisler alanında hizmet veren Avea, TTNET ve Türk Telekom markalarını “Türk Telekom” tek markası altında birleştirdi. Şirket, bu birleşmeden sonra logosunu da değiştirdi.

Türk Telekom, yeni logo ve yeni marka kimliğini, Antalya’da düzenlenen etkinlikle tanıttı.

Marka birleşmesi ile tüzel kişilikler korunarak Avea ve TTNET markaları, “Türk Telekom” tek markası altında bir araya geldi. Avea, TTNET ve Türk Telekom’un mobil, internet, ev telefonu ve TV hizmetleri, bu geceden itibaren “Türk Telekom” tek markasıyla müşterilere sunulacak. Tek marka altında birleşen hizmetlere artık tek mağazadan, tek çağrı merkezinden ve tek internet sitesinden erişilecek.

(Kaynak: dunya.com)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2015 yılında yabancılara 22 bin 830 konut satıldı





Yabancılara yapılan konut satışları 2015 yılında bir önceki yıla göre %20,4 arttı. Türkiye genelinde 2015 yılında yabancılara 22 bin 830 konut satıldı.


Türkiye genelinde 2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konut satış sonucu el değiştirdi. Konut satışları 2015 yılında bir önceki yıla göre %10,6 artış gösterdi. Konut satışlarında 2015 yılında, İstanbul 239 bin 767 konut satışı ile en yüksek paya (%18,6) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 146 bin 537 konut satışı (%11,4) ile Ankara, 77 bin 796 konut satışı (%6) ile İzmir izledi. En az satış ise 139 konut ile Hakkari'de gerçekleşti. Türkiye genelinde satılan konutların 434 bin 388 tanesi ipotekli, 854 bin 932 tanesi ise diğer satış türünde gerçekleşti.

 

YABANCIYA SATIŞ YÜZDE 20.4 ARTTI

Türkiye genelinde 2015 yılında yabancılara 22 bin 830 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışları 2015 yılında bir önceki yıla göre %20,4 arttı. Yabancılara yapılan konut satışlarında 2015 yılında ilk sırayı 7 bin 493 konut ile İstanbul, ikinci sırayı 6 bin 072 konut ile Antalya aldı. Antalya'yı 1.501 konut satışı ile Bursa ve 1.425 konut satışı ile Yalova izledi.

 

EN ÇOK KONUT IRAK VATANDAŞLARINA SATILDI

Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Irak vatandaşlarına yapıldı. Irak vatandaşları 2015 yılında Türkiye'de 4 228 konut satın aldı. Irak'ı 2 704 konut ile Suudi Arabistan, 2 130 konut ile Kuveyt, 2 036 konut ile Rusya Federasyonu ve 1 054 konut ile İngiltere izledi.

(Kaynak: turizmdebusabah.com)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AVRUPA BİRLİĞİ GÜMRÜK KODU DEĞİŞİYOR




Ülkemizi de yakından ilgilendiren Avrupa Birliği (AB) "Gümrük Kodu" (Union Customs Code – UCC) 01 Mayıs 2016 tarihi itibari değiştirilmesi öngörülmektedir. Bu değişikliklere ilişkin taslak metin 10 Ekim 2013 tarihinde "952/2013 sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konseyi Tüzüğü" adı altında AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanmıştır. Ayrıca Lisbon Anlaşması'nın gerekliliklerine uygun olarak, bu değişikliklere ilişkin ikincil mevzuatları yapma yetkisini veren Yetkilendirilmiş Esaslar ve Uygulama Esaslar (a Delegated Acts and an Implementing Acts) 29 Aralık 2015 tarihindeki AB Resmi Gazetesi'nde paylaşılmıştır.

YYS şirketlerine “merkezi gümrükleme” imkânı getirilmektedir

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası şirketler (YYS), eşyanın fiziki olarak gümrük bölgesine girip çıktığı veya eşyanın sunulduğu gümrük idaresinde gümrük beyanlarını vermek zorundadırlar. Ancak birlik Gümrük Kodu'nun yürürlüğe girmesi ile birlikte, yetkilendirilmiş yükümlü sıfatına sahip olan şirketler eşyanın hangi gümrük idaresine geldiğine bağlı kalmaksızın ticari kayıtlarını gerçekleştirdikleri ve kendilerine en yakın olan gümrük idaresinde gümrükleme sürecini tamamlayabileceklerdir. Örneğin Almanya'da yerleşik bir yetkilendirilmiş yükümlü şirketi, birlik içinde bir noktaya getirdiği eşyanın gümrük işlemlerini Almanya’da sonuçlandırabilecektir.

(Kaynak: dunya.com)

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşlarından MUTTAŞ, bugüne kadar Milas-Bodrum ve Dalaman havaalanlarından toplam 709 bin 606 yolcuya hizmet verdi. 


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda 2014 Temmuz ayında başlattığı havaalanı taşımacılığı seferlerinde MUTTAŞ, bugüne kadar Muğla’nın iki havaalanında toplam 709 bin 606 yolcuya hizmet verdi.

 

Menteşe, Milas-Bodrum Havaalanı, Bodrum, Milas-Bodrum Havaalanı Marmaris, Dalaman Havaalanı, Fethiye, Dalaman Havaalanı’na karşılıklı seferlerle hizmet veren MUTTAŞ, 2014 yılında 151 bin 394, 2015 yılında ise 558 bin 212 olmak üzere, hizmete girdiği iki yıl içinde toplamda 709 bin 606 yolcu kapasitesine ulaştı. 

 


Diğer Kısa Haber

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ

Image

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ...

HALİKARNAS BALIKÇISINI ANDIK, ama...

Image

1925 yılına Bodrum'a sürgüne gönderilen "Halikarnas Balıkçısı" Cevat Şakir Kabaağaçlı ölümünün 44. yılında çeşitli etkinliklerle anıldı.Hatırlarsınız, Bodrum girişinde hem Türkçe, hem de İngilizce ola...


DAUM, GÖKOVA DEPREMİNİN RAPORUNU YAYINLADI

Image

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Gökova depreminin raporunu yayınladı. Prof. Dr. Hasan Sözbilir ve ekibi tarafından hazırlanan ve geçmişte daha büyük depremlerin me...


Başkan’dan çağrı: Bodrum’da tatile devam

Image

Depremin ardından Bodrum’da hayat normale dönüyor. İlçede yaşayanların ve tatilcilerin deprem şokunu kısa sürede atlattığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi:“Deprem uzm...


1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bodrum'da kutlandı

Image

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayram, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Deniz Ticaret Odası, Bodrum Liman Başkanlığı ve Bodrum Denizciler Derneği tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kut...


LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ

Image

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ...

KÖŞE YAZARLARI