Bodrum'daki lüks oteller rekabetine yeni oyuncu




Lüks otel zinciri 'LUX', 17. tesisini Bodrum'da açıyor. Dr. Murat Akdoğan'ın Adabükü koyundaki otelini işletecek LUX Hotels, bu otelle Avrupa pazarına ilk adımını atıyor. Otelin açılış tarihi 19 Mayıs olarak planlanıyor.

Sağlık ve estetik alanında Ethica ile Estethica markalarının sahibi Dr. Murat Akdoğan'ın MYC Partners adı altındaki şirketinin Bodrum Adabükü koyunda yaptığı turizm yatırımı açılmak için gün sayıyor. Otelin işletmesini Mauritius kökenli lüks otel zinciri LUX Resorts & Hotels yapacak. 

Otelin tanıtımı için İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan LUX Resorts & Hotels Global Satış Müdürü Sydney Pierre, "LUX konforunu Mauritius, Reunion Adaları, Maldivler ve Çin'den sonra Türkiye'de hizmete sunacağımız için çok mutluyuz ve gurur duyuyoruz. Sürekli büyüyen LUX olarak amacımız misafirlerimize sloganımızda da olan sade ve yalın bir tatil deneyimi sunmak. LUX Bodrum'u global büyümemizin önemli bir adımı olarak görüyoruz. Bu yatırım Avrupa'daki ilk yatırımımız olma özelliğini de taşıyor. LUX Resorts & Hotels olarak misafirlerimize farklı bir lüks anlayışı sunuyoruz" dedi. 

75 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

75 milyon dolarlık yatırımla oteli açacaklarını ifade eden MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan da, "Bu proje ülke ekonomisine ve Türkiye'ye duyduğumuz güvenin bir göstergesi" diye konuştu. Bodrum'un turizm için yarattığı değere ve lokasyon avantajına dikkat çeken Akdoğan, "Hayata geçirdiğimiz bu proje sayesinde turizm sektörünün canlanma sürecinde biz de katkıda bulunmak istiyoruz" yorumunu yaptı.

TRUMP DA İSTEMİŞTİ

Otelin işletmesi için LUX Resorts & Hotels'ten önce ABD Başkan adayı Donald Trump'ın şirketleriyle de görüştüklerini açıklayan Akdoğan, LUX'ın kendi istedikleri konsepte uygun bir turizm ve servis hizmeti sunduğu için onları tercih ettiklerini belirtti. Bodrum'un dünyanın en güzel yeri olduğunu söyleyen Akdoğan, Türk turizminin içinde bulunduğu krizden en az etkilenen bir destinasyon olduğunu savundu. 

LUX Bodrum Genel Müdürü Hakan Oral ise lüks kavramını yeniden tanımladıklarını, bilinen uluslararası otel zincirlerinin veya zirvedeki gösterişli beş yıldızlı mega tatil köylerinin sunduğu ağır ve kasvetli deneyimden çok öte sade ve yalın bir deneyim sunacaklarını kaydetti. 

TÜRK TURİZMİ SIKINTILI AMA LUX İÇİN İYİ HABERLER GELİYOR

Otel için rezervasyon almaya başladıklarını açıklayan Oral, Avrupa'dan gelecek rezervasyonlar için henüz erken olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "LUX Avrupa'da çok bilinen ve sevilen bir marka. Avrupalı turistler tatile çıkmadan en az 3-4 hafta önce rezervasyon yaparlar. Türkler ise son dakikacıdır. Rezervasyonlara bakıp talebe ilişkin değerlendirme yapmak için henüz erken. Otel ekibimiz yurt dışındaki fuarlara katılıyorlar. Turizm genel olarak Türkiye için sıkıntılı gözüküyor ama LUX için iyi haberler aldık. Rezervasyonlarımız yeni açıldı, bu sezondan umutluyuz. Markamızın ülkemizdeki turizme de bir ivme getireceğine inanıyoruz." 

Hakan Oral, hedef pazarlarının başta Avrupa olmak üzere Almanya ve İngiltere, Rusya ve Ortadoğu ülkeleri olduğunu bildirdi.

LÜKS OTELLER REKABETİ

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, Bodrum'daki diğer lüks otellerle rekabette çok önemli avantajlara sahip olduklarını savundu. Akdoğan, "Bizimle rekabet edecek iki otel daha var. Bunlar içerisinde LUX çok özel bir durumda. Konumunun avantajı, denizinin çok özel olması, lüks hizmet konsepti çok farklı. Belediye Başkanı da bizim bölgeye değer kattığımızı söyledi" derken, Hakan Oral da, "Rekabet güzeldir, ama biz alışılagelmişin dışında bir hizmet sunuyoruz" diye konuştu.

19 MAYIS'TA AÇILACAK

LUX Resorts & Hotels, 81 bin metrekare alanda konumlanan projedeki konut ve otel projesini 15 yıl boyunca işletecek.

19 Mayıs'ta kapılarını açmaya hazırlanan LUX Bodrum, havaalanına 22 uzaklıkta yer alıyor. 85 odalı ve 19 rezidansa sahip otelin kendini ait 650 metrelik beyaz kum bir plajı da bulunuyor.

LUX Bodrum'un spa ve wellnes hizmeti veren markası LUX Me, dermatoloji ve estetik uygulamaları dahil olmak üzere, özel paketlerin ve dönüşüm turlarının bir parçası olarak, ameliyatlardan sonra stres atmak ve rahatlamak için de tercih ediliyor.

LUX Kurumsal Şefi olan İtalyan şef Walter Lanfranchi'nin ekibinden tanınmış şef Barış Torcu'nun orijinal LUX mutfağını kendi zevkine göre yorumladığı, İtalyan mutfağından lezzetler sunan Stella Restaurant ve Akdeniz mutfağının lezzetlerini barındıran Beach Rouge Restaurant da misafirlerin damak tatlarına hitap edecek. 

(Kaynak: www.turizmdebusabah.com)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI